فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال دوم شماره 3 (پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/08/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد حسینی، جمیله رمضانی صفحه 2
    مقدمه
    عوارض نامطلوب متعددی که تهویه مکانیکی می تواند به همراه داشته باشد، پژوهش گران را بر آن داشته است تا در جهت جداسازی به-موقع و سریع بیماران از دستگاه تهویه مکانیکی و پیش بینی نتایج، سیستم های نمره دهی ICU را ارایه نمایند. در این میان سیستم نمره دهی آپاچی- دو با استقبال عمومی بیش تری همراه بوده است. در این پژوهش نقش سیستم نمره دهی آپاچی- دو در پیش بینی نتایج جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی در بیماران بستری ICU بیمارستان های امام رضا (ع)، قائم (عج) و شهید کامیاب مشهد مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 300 بیمار بستری در ICU داخلی - جراحی و تروما به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و در یک دوره 6 ماهه صورت گرفت. جمع آوری اطلاعات مربوط به انتخاب نمونه و مشخصات فردی با استفاده از پرسش نامه و به روش ثبت از پرونده انجام شد. داده های مربوط به فرم آپاچی- دو ناوس (1985) که شامل سه قسمت: نمره فیزیولوژیک حاد، تطبیق سن و تطبیق بیماری-های مزمن زمینه ای می باشد در دو نوبت: 24 ساعت اول پذیرش و زمان جداسازی کامل جمع آوری گردید.
    نتایج
    ارتباط معنی دار آماری بین نمره آپاچی- دو در 24 ساعت اول پذیرش و زمان جداسازی کامل مشاهده گردید (به ترتیب 005/0=P و 0001/0>P). هم چنین برای سیستم نمره دهی آپاچی- دو، حساسیت 81%، ویژگی80%، ارزش اخباری مثبت 79% و ارزش اخباری منفی 82% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه کارآیی مناسب سیستم نمره دهی آپاچی- دو را در پیش بینی نتایج جداسازی (نجات یافته، فوت شده) نشان می دهد. امید است نتایج این پژوهش توجه مسئولین آموزشی، پژوهشی و مدیران را به امر جداسازی به موقع و سریع تر بیماران از دستگاه تهویه مکانیکی بر اساس سیستم نمره دهی مناسب تر جلب نموده و در نتیجه شاهد ترخیص سریع و کم عارضه تر و کاهش مرگ و میر بیماران در ICU باشیم.
    کلیدواژگان: جداسازی، آپاچی، دو، تهویه مکانیکی، آی سی یو
  • آذر سوزنی، حسین باقری، محبوبه پورحیدری صفحه 8
    مقدمه
    اجرای دستورات دارویی بخش مهمی از فرآیند درمان و مراقبت از بیمار است و بروز اشتباهات دارویی یکی از تهدیدات جدی در سلامت و ایمنی بیمار و هم چنین حرفه پرستاری محسوب می گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر بروز اشتباهات دارویی از دیدگاه پرستاران صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    در پژوهش توصیفی- تحلیلی حاضر، تعداد 40 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود به صورت غیرتصادفی انتخاب و دیدگاه آنان در ارتباط با عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی با استفاده از پرسش نامه طراحی شده، مورد سنجش قرار گرفت. برای بررسی اهمیت عوامل، هر گزینه با گزینه های هیچ، کم، متوسط و زیاد، بر اساس میزان اهمیت از 0 تا 3 امتیازبندی گردید. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS گردید و داده های کمی به صورت میانگین و داده های کیفی به صورت درصد فراوانی نمایش داده شده و برای مقایسه گروه ها از آزمون2 χ استفاده شده است.
    نتایج
    با توجه به نتایج حاصله از این پژوهش، اغلب واحد های پژوهش، عواملی چون: خستگی ناشی از کار اضافی (7/66%)، کمبود تعداد پرستار نسبت به تعداد بیمار در بخش (59%)، مشکلات روحی و روانی پرستار (7/48%)، ناخوانا بودن دستور پزشک در پرونده بیمار (5/42%) و نداشتن وقت و فرصت کافی (1/42%) را از مهم ترین عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی ذکر کردند. هم چنین اغلب واحد های پژوهش، عواملی چون: نحوه چیدن دارو در قفسه دارویی (4/47%)، شیوه نظارت و سرپرستی بخش (2/46%)، فضای اتاق دارو (نور، فضای فیزیکی و...) (2/46%) و نحوه تجویز دارو (خوراکی، تزریقی و...) (1/36%) را دارای کم ترین اهمیت در بروز اشتباهات دارویی برشمردند و عواملی چون: نوبت کاری صبح (7/48%) و منشور دارویی (9/38%) را در بروز اشتباهات دارویی، بدون تاثیر عنوان نمودند بین عوامل موثر بر بروز اشتباهات دارویی از دیدگاه پرستاران و متغیرهای سن، جنس و سابقه کار رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر، مدیریت موثر، ارتقاء انگیزه در پرستاران و هم چنین افزایش توان علمی و مهارت های بالینی پرستاران در زمینه اجرای دستورات دارویی جهت پیش گیری از بروز اشتباهات دارویی در بخش های مختلف پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، حرفه پرستاری، دیدگاه پرستاران
  • صمد اطمینان، مهشید بکایی صفحه 14
    مقدمه
    تریکوموناس واژینالیس تک یاخته انگلی می باشد که مسبب تریکومونیازیس در انسان می باشد. این بیماری از بیماری های منتقله از راه جنسی است که به لحاظ انتشار جهانی، اهمیت دارد. این بیماری طیف وسیعی از نشانه های بالینی از جمله التهاب شدید و سوزش توام با ترشحات بد بو و خارش را به دنبال دارد. برآوردهای اخیر بیماری در جهان موید این است که بالغ بر 170میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند. هدف از انجام این تحقیق برآورد میزان شیوع و تعیین رابطه بین برخی علایم موثر نظیر عوامل دموگرافیک و نشانه های بالینی بیماری بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی است که در آن 384 نفر از مراجعین به مراکز بهداشتی، درمانی شهر یزد در یک دوره یک ساله توسط مامای آموزش دیده مورد معاینه و مصاحبه قرار گرفتند. در این معاینه علاوه بر مشاهده بالینی، دو نمونه با استفاده از سوآپ کتانی استریل از ناحیه فورنیکس خلفی و سرویکس برداشت شد. نتایج آزمایشات مربوط به گسترش مرطوب و کشت نمونه ها و آزمون pH پس از درج در پرسش نامه به منظور تعیین شیوع و هم بسته های آن با استفاده از آزمون χ2 تحلیل گردیدند.
    نتایج
    در این مطالعه ملاحظه گردید که 8 نفر (1/2%) طی روش مشاهده مستقیم گسترش مرطوب و 10 نفر (6/2%) به روش کشت نمونه ها مثبت تشخیص داده شدند. رابطه معنی داری بین شغل افراد و ابتلا به بیماری دیده نشد (05/0P>)، ولی ارتباط معنی داری بین شیوع ابتلا به تریکومونیازیس و تعداد دفعات زایمان به دست آمد (003/0 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که میزان شیوع تریکومونیازیس اگر چه نسبت به معدودی از پژوهش ها افزایش اندکی یافته است اما نسبت به بسیاری از مطالعات دیگر در این زمینه کاهش چشمگیری را نشان می دهد که به نظر می رسد عوامل دموگرافیک و فرهنگی بیش ترین نقش را در بروز این کاهش ایفاد نموده اند.
    کلیدواژگان: شیوع، تریکومونیازیس، واژنیت
  • فریده صادقیان، ملیحه جوانمرد، رضا میرشکاری، یاسر جلیل پور صفحه 21
    مقدمه
    سیمان مدت هاست که به عنوان عامل ایجاد درماتیت تماسی تحریکی و آلرژیک شناخته شده است. از آنجا که مطالعات اندکی در مورد درماتیت شغلی در صنایع ساختمان ایران وجود دارد، هدف از این مطالعه بررسی شیوع درماتیت سیمان و عوامل موثر بر آن در کارگران کارخانه سیمان و موزاییک سازی ها می باشد.
    مواد و روش ها
    نوع مطالعه توصیفی - مقطعی می باشد. در این مطالعه برای 50 کارگر کارخانه سیمان شاهرود و 150 کارگر موزاییک سازی در لردگان از طریق مصاحبه حضوری پرسش نامه تکمیل گردید. پرسش نامه شامل مشخصات دموگرافیک و سوالاتی در مورد ناراحتی پوستی در حال حاضر، سابقه اگزما، ساعات کار روزانه، مواد شیمیایی مورد تماس، استفاده از دستکش و... بود. بیماران به وسیله متخصص پوست مورد معاینه و آزمایش تماسی (Patch test) قرارگرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری 2، آزمون t و رگرسیون لجستیک انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد 52 نفر (7/34%) در موزاییک سازی ها و 8 نفر (16%) در کارخانه سیمان درماتیت را در زمان مطالعه گزارش کردند. در موزاییک سازی ها 5/15% به درماتیت آلرژیک مبتلا بودند. با افزایش سن، شیوع درماتیت دست در موزاییک سازی ها افزایش یافته است. بین درماتیت و سابقه اگزما در کارگران موزاییک سازی ها ارتباط معنی داری مشاهده شد (05/0(P<.
    نتیجه گیری
    سیمان باید به عنوان یک ماده خطرناک در محیط کار تلقی شود. استفاده از دستکش مناسب، شناسایی افراد حساس در معاینات پیش از استخدام و آموزش بهداشت دوره ای به کارگران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: درماتیت، سیمان، صنایع ساختمانی، کارگر
  • علی دادگری، فریده یغمایی، ژاسمن شاه نظریان، لیلا دادور صفحه 28
    مقدمه
    نشان گان ICU حالت های هیجانی و عاطفی است که در محیط های تنش زای بخش های ویژه به اشکال دلیریوم، سایکوز و یا نوروز رخ می دهد. علایم ویژه دلیریوم که در برخی منابع به نام سایکوز ICU نامیده می شود، شامل بی خوابی، بی قراری، عدم آگاهی، تخریب حافظه، توهمات شنوایی، هذیان گزند و آسیب و ترس و واهمه است. این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که با هدف تعیین میزان دانش، نگرش و مهارت پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه(ICU) در پیش گیری از بروز نشان گان ICU در بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در شهر تهران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    جامعه پژوهش شامل کلیه پرستارانی بود که در زمان اجرای پژوهش در یکی از بخش های ICU جراحی قلب باز در بیمارستان-های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهر تهران شاغل بودند. به دلیل گستردگی ICU جراحی قلب باز در تهران نمونه-گیری به روش خوشه ایانجام شد و کلیه پرستاران (56 نفر) شاغل در خوشه های مورد نظر به عنوان نمونه های پژوهش در نظر گرفته شدند.
    نتایج
    با استفاده از آزمون2، ارتباط میان دانش، نگرش و مهارت های واحد های پژوهش با هر یک از متغیر های سن، جنس، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل، سابقه کار، سابقه کار در ICU و گذرانیدن دوره مراقبت های ویژه رابطه معنی داری با افزایش سطح دانش نمونه های پژوهش داشته است. در حالی که هیچ یک از متغیرهای سن، وضعیت تاهل، جنس، میزان تحصیلات، سابقه کار و سابقه کار در بخش های ویژه، رابطه معنی داری با میزان نمونه ها نداشتند. همچنین یافته های این پژوهش وجود هر گونه ارتباط میان نگرش نمونه ها و متغیر های سن، جنس، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، سابقه کار و سابقه کار در بخش های ویژه را رد می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق موید آن است که میان میزان تحصیلات و گذرانیدن دوره مراقبت های ویژه با میزان مهارت پرستاران در پیش گیری از نشان گان ICU رابطه وجود دارد. پرستاران شاغل در ICU نیازمند آموزش مداوم در زمینه راه های پیش گیری و مقابله با نشان گان ICU می-باشند. هم چنین ساختار فیزیکی بسیاری از بخش های ویژه امروزی در کشور ما نیازمند تغییراتی می باشد تا به این وسیله امکان برقراری ارتباط بیش تری بین بیمار و اعضای خانواده وی در مدت بستری بودن در بیمارستان و ICU فراهم گردد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، مهارت، پرستاران، پیش گیری، مراقبت های ویژه، نشان گان ICU
  • افسانه کرامت، باقر لاریجانی، حسین ادیبی، آرش حسین نژاد، آرویند چوپرا، بوشان پتوارتهان صفحه 36
    مقدمه
    امروزه پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن یک مشکل بزرگ بهداشتی در سنین کهن سالی می باشد. این عارضه در خانم ها و در سنین پس از یائسگی بسیار شایع است. با توجه به کمبود اطلاعات و تحقیقات در خصوص پوکی استخوان در کشورهای در حال توسعه، تحقیق فوق به منظور بررسی عوامل خطر پوکی استخوان در خانم های یائسه در شهر تهران صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه مورد- شاهدی است که در مرکز سنجش تراکم استخوان بیمارستان شریعتی طی سال های 83-80 انجام گرفته است. در این تحقیق 272خانم یائسه (136 خانم دچار پوکی استخوان و 136 خانم را به عنوان شاهد با همان نسبت از نظر گروه سنی) مراجعه کننده به مراکز سنجش استخوان مورد مصاحبه قرار گرفتند. تشخیص پوکی استخوان با استفاده از روش DEXA و دستگاه سنجش تراکم استخوان Lunar DPX و بر اساس تعریف WHO در ناحیه ستون مهره ها و یا استخوان سر ران انجام گرفت. جمع آوری اطلاعات از طریق تکمیل پرسش نامه به وسیله مصاحبه و ثبت نتایج آزمایشات انجام شد. پرسش نامه حاوی اطلاعات دموگرافیک سابقه بیماری، استفاده از داروها و مکمل های غذایی، وضعیت تغذیه، اطلاعات مربوط به بارداری های قبلی و فعالیت فیزیکی بود. عوامل خطر با استفاده از رگرسیون لجستیک چندگانه و برآورد نسبت شانس مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    عوامل خطر پوکی استخوان در جمعیت مورد مطالعه با نسبت های شانس تعیین شده (05/0P<) عبارت بودند از طول دوره یائسگی بیش از 5 سال (4/2)، BMI کم تر از 25 (2/4)، استفاده از استروییدها (6/3)، اختلالات مفصلی و استخوانی (2/2)، مشکلات دندان ها (3/2)، تعداد زایمان بیش از 3 (1/2)، شیردهی بیش از 2 سال (6/2)، تحصیلات کم تر از دیپلم (4/2) و مصرف گوشت قرمز بیش از 4 وعده در هفته (1/2). در حالی که مصرف منظم (روزانه30 گرم یا بیش تر) پنیر (5/0)، مصرف منظم (سه وعده یا بیش تر در هفته) شیر)4/0(، مرغ (4/0)، ماهی (3/0)، عسل (42/0) با کاهش خطر پوکی استخوان همراه بود. هم چنین مصرف منظم قرص های مکمل کلسیم (3/0)، پیاده روی (4/0) و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب (4/0) به عنوان عوامل پیش گیری کننده از پوکی استخوان مطرح گردیدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر، پوکی استخوان با عوامل متعدد و شناخته شده خطرساز همراه بود.. با توجه به تاثیر عوامل محیطی مثل تغذیه، ورزش و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بر پوکی استخوان، انجام تحقیقات تکمیلی در این خصوص و اجرای برنامه-های آموزشی در زمینه تغذیه صحیح، ورزش و تغییر سبک زندگی به منظور پیش گیری از این عارضه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پوکی استخوان، تراکم استخوان پایین، عوامل خطر
  • محمدرضا خطیبی، حسین باقری، ملیحه خاکپاش، زهرا موحد خلیل آبادی صفحه 42
    مقدمه
    حوادث به عنوان دومین علت معلولیت ها و یکی از مشکلاتی است که می تواند سبب اختلالات جسمی و روحی- روانی و در موارد شدیدتر منجر به مرگ گردد. این پژوهش به منظور تعیین میزان شیوع و علل حوادث منجر به بستری در مراجعین به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود وابسته به دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- تحلیلی است که بر روی 3027 نفر از مصدومین ناشی از حوادث مختلف مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود صورت گرفته است. اطلاعات لازم توسط پرسش نامه و از طریق مطالعه پرونده های بایگانی شده در طول یک سال در بیمارستان جمع آوری گردید و داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفت. آزمون های فوق توسط نرم افزار SPSS تحت ویندوز انجام گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، از کل 3027 حادثه منجر به بستری، 7/73% مربوط به مردان و 3/26% مربوط به زنان بوده است. هم چنین بیش ترین موارد حادثه در سن 15 تا 20 سال بود و بیش ترین حادثه در افراد متاهل رخ داده بود. طبق نتایج، بیش تر حوادث (42%) را سوانح ترافیکی تشکیل می دهند و از 3/51% حوادث که محل آنها مشخص شده، 4/83% آن در خیابان رخ داده که بیش ترین آن ها در فصل تابستان و در ماه شهریور و در هنگام عصر اتفاق افتاده است. در این پژوهش بین نوع حادثه و سن، جنس، محل حادثه، فصل حادثه، ماه و زمان (ساعت) حادثه ارتباط معنی دار وجود داشت (05/0 P<)، ولی بین نوع حادثه و روز حادثه ارتباط معنی دار مشاهده نگردید (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    حوادث همانند بسیاری از بیماری ها قابل پیش گیری است و این خود مستلزم توسعه آگاهی مردم نسبت به رعایت اصول ایمنی در هنگام رانندگی و افزایش ضریب ایمنی خیابان ها و جاده ها می باشد. برنامه ریزی موثر درمانی و مراقبتی در مراکز و بخش های اورژانس در کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث بسیار اساسی است.
    کلیدواژگان: حوادث، اورژانس، شاهرود
  • احمد خسروی، مجید نوریان، حسین خسروی بروجنی، حمید کلالیان مقدم، حسین ابراهیمی صفحه 47
    مقدمه
    کاهش کلسترول به ویژه LDL-C از اهداف اصلی در بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر می باشد. اولین قدم، تغییر رفتار و سبک زندگی فرد است مانند تغییر رژیم غذایی، کاهش وزن، ورزش و در قدم دوم استفاده از داروهای پایین آورنده لیپیدهای خون است. اندازه گیری مستقیم LDL روشی مناسب ولی گران می باشد. در اکثر آزمایشگاه ها از روش محاسباتی فریدوالد استفاده می شود که تحت تاثیرعوامل مختلفی از قبیل بالا بودن سطح تری گلیسیرید، ضرورت ناشتا بودن و تاثیرپذیری از ضریب تغییرات آنالیز دیگر متغیرها، قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه روش آنزیماتیک Wako با روش های محاسباتی فریدوالد، فریدوالد تعدیل شده و دلونگ برای سنجش سطح سرمی LDL-C طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 475 نمونه سرمی ناشتا مشتمل بر نمونه سرم 199 نفر مرد و 276 نفر زن با میانگین سنی 3/56 سال جهت تعیین LDL-C به روش آنزیماتیک بررسی شده است. جمعیت مورد مطالعه را بیماران بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود تشکیل داده که مقدار تری گلیسیرید آنها کم تر از mg/dl 400 می باشد. بر حسب مقادیرTG نمونه ها به 4 همگروه (100>، 199-100، 299-200 و 400-300) تقسیم شده است. با استفاده از روش های محاسباتی فریدوالد، فریدوالد تعدیل شده و دلونگ مقادیر سرمی LDL محاسبه و با نتایج روش آنزیماتیک با استفاده از نرم افزار Table Curve و SPSS تجزیه و تحلیل شده است.
    نتایج
    بررسی تفاوت بین مقادیر LDL به روش آنزیماتیک با روش های محاسباتی نشان می دهد: 1- میزان هم بستگی در فاصله 20±0 میلی گرم در دسی لیتر، پایین می باشد. 2- روش فریدوالد از هم بستگی بالاتری نسبت به دلونگ و فریدوالد تعدیل شده برخوردار می باشد (2/51% در مقابل 7/38% و 7/42%). 3- روش های محاسباتی باعث ایجاد بیش تخمینی مقدار LDL می شوند (میانگین روش فریدوالد mg/dl 7/17 بیش تر از روش آنزیماتیک). 4- با افزایش مقادیر تری گلیسیرید، میزان هم بستگی کاهش و بیش تخمینی LDL افزایش می یابد. ضریب هم بستگی پیرسون 66/0 می باشد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت اندازه گیری LDL در بیماری های عروقی و نتایج مشاهده شده که در بیش از 50 درصد نمونه ها، قدر مطلق تفاوت مقادیر LDL بیش از mg/dl 20 می باشد، پیشنهاد می شود در این بیماران برای انجام مداخله از روش آنزیماتیک استفاده شود.
    کلیدواژگان: LDL، C، تری گلیسیرید، فریدوالد، دلونگ، روش آنزیماتیک
  • صفحه 56
|
  • Mohammad Hosseini, Jamile Ramezani Page 2
    Introduction
    Mechanical ventilation has important role in improvement the patient, s ventilation and oxygenation that their respiratory condition is poor. Nevertheless it can accompany with innumerous unfavorable complications. ICU scoring systems have been offered for rapid and proper weaning patients from mechanical ventilation and outcomes prediction also Apache II scoring system has earned public acceptability. As regards the importance of weaning outcomes prediction، researcher investigated research: The role of Apache II scoring system in prediction outcomes from mechanical ventilation in patients have been hospitalized in Mashed Emam Reza، Ghaem and Shahidkamyab ICU wards.
    Methods
    This prospective and descriptive study was done on 300 hospitalized patients in medical، surgical and trauma ICU wards in six months period. Information about the cases was recorded in questionnaire، information about the Knaus Apache II form (1985) that has been revised in 1999 include three sections: Acute physiology score، age adjustment and chronic health adjustment gathered in two times: The first admission 24 hours and complete weaning time.
    Results
    The association of first admission 24 hours Apache II scores and outcomes (survivor and died) (t=2. 86، P<0. 005)، complete weaning time Apache II score and outcomes (t=22. 89، P<0. 0001)، and difference between two stages Apache II score and outcomes (t = 25. 78، P< 0. 0001) confirmed also the results showed that Apache II score> 28 in first admission 24 hours has maximum sensitivity (71%) and specificity (69%) than another scores. In this research Apache II scoring system showed: sensitivity (81%)، specificity (80%)، positive indicative value (79%) and negative indicative value (82%).
    Conclusion
    The results of research hopfully attracts education and research administrators and managers to proper and rapid weaning patients from mechanical ventilation according to better ICU scoring system there upon leading to rapid and safe discharge and low patients mortality in ICU.
    Keywords: Weaning, Apache II, Mechanical ventilation, ICU
  • Azar Soozani, Hosein Bagheri, Mahbobeh Poorheydari Page 8
    Introduction
    Medicine administeration is an important part of treatment and nursing care process and medication errors is a serious threat in health and patient safety and also in nursing profession. This study carried out to investigate the nurse,s view about factors affects medication errors in different care units of Imam Hossein hospital in Shahroud.
    Methods
    This study is a descriptive analytic and cross-sectional study that has been done on 40 nurses who they work in different care units of Imam Hossein hospital in Shahrood. Subjects were selected in unrandomized sampling and their points of view about factors affect medication errors were measured by using a designed questionnaire. Data was analyzed by using descriptive and analytic statitic methods in SPSS software.
    Results
    Upon to results, the majority of subjects mentioned that factors such as: Fatigue arised from overtime work (66.7%), deficiency number of nurses comparison number of patient (59%), psychological stress of nurse (48.7%), illegible physician order in patients file (42.5%) and lack of enough time (42.1%) are the most important factors that caused medication errors. Also, the majority of subjects mentioned that factors such as: Type of drug arrangement in drug shelf (47.4%), incorrect work devision in unit (46.2%), drug room environment (light, area, …) (46.2%) and type of prescription (intravascular, intramuscular,…) (36.1%) are the least important factors that caused medication errors. Subjects explained that factors such as: Morning shift (48.7%) and drug protocol (38.9%) were not effective in causing medication errors. There weren,t significant correlation between medication errors factors and demographic variables.
    Conclusion
    Considering the results, for medication errors prevention in different care units, effective management and improvement motivation, knowledge potential and clinical skills in nurses about implementation of medication is recommended.
    Keywords: Medication errors, Nursing, Nurse, s view
  • Samad Etminan, Mahshid Bokaee Page 14
    Introduction
    Trichomonas virginals is a parasitic protozoan that is the cause of trichomoniasis, a sexually transmitted disease (STD) of worldwide importance. The disease encompasses a broad range of symptoms ranging from a state of severe inflammations and irritation with a frothy malodorous discharge and itching. Recent data have shown that the annual incidence of trichomoniasis is more than 170 million cases worldwide. The aim of this survey was to determine the association between demographic factors and the clinical manifestation of disease.
    Methods
    For this cross sectional study 384 women referred to health centers were randomly selected. Initial data were gathered through a face to face interview and were completed by their results of the two methods of laboratory tests that had performed separately on each sample. Data were all collected and analyzed using suitable tests asχ2 test.
    Results
    The overall prevalence of trichomoniasis was 2.1% (of 384) by direct microscopy and 2.6% (of 384) by culture detection. There was no significant statistical difference between trichomoniasis and job (P>0.05). There was a significant statistical difference between trichomoniasis and delivery numbers (P=0.003).
    Conclusion
    Results of the study showed that the prevalence of this disease was lower than the many other studies but higher than other studies. The different sensitivity and specify might be depended on their methods of laboratory tests besides demographic and cultural factors.
    Keywords: Prevalence, Trichomoniasis, Vaginitis
  • Faride Sadeghian, Malehe Javanmard, Reza Mirshekary, Yaser Jalilpoor Page 21
    Introduction
    Cement has long been known as a cause of both irritant and allergic contact dermatitis. However, there are little data relating to occupational skin diseases (OSD) in the Iranian construction industry. The aim of this study is to evaluate the epidemiology of cement dermatitis among terrazzo and cement manufactory workers.
    Methods
    This is cross-sectional descriptive study. In this study 50 cement manufact-ory workers in Shahroud and 150 terrazzo workers in Lordegan were interviewed through questionnaire. Questionnaire includes demographic characteristics and questions about present dermatitis, background eczema, daily work hours, exposed chemical agents, using of gloves. Patients examined and patch tested by dermatologist. Data analyzed with SPSS software and c2, Mann Whitney and logistic regression statistical test.
    Results
    The findings of the study showed that 8 workers (16%) in cement factories and 52 workers (34.7%) in Lordegan terrazzo enterprises had reported dermatitis at the time of review. Of which 15.5% in terrazzo workers had allergic contact dermatitis. In this study the prevalence of cement dermatitis increased with increasing age and there was significantly differences between dermatitis and background of dermatitis in terrazzo workers (P<0.05).
    Conclusion
    Cement should be treated as hazardous materials, wearing of suitable gloves, early diagnosis and treatment of contact dermatitis and health education to workers is suggested.
    Keywords: Cement dermatitis, Cement manufactory, Terrazzo Worker
  • Ali Dadgari, Farede Yaghmaie, Jasman Shahnazarian, Leyla Dadvar Page 28
    Introduction
    Intensive care unit ICU syndrome is a disorder, in which patients in an ICU or a similar setting experience anxiety, hallucination and become paranoid, severely disoriented in time and place, very agitated, or even violent, etc. The aim of this study was to assess knowledge, attitude and practice (KAP) of nurses with regards to prevention of ICU syndrome (Delirium).
    Methods
    Subjects of this research were 56 nurses with including criteria of registration in nursing, university degree and at least one month experience of working in open heart surgery ICUs. The data was gathered from 3 clusters in university hospitals equipped with open heart surgery ICUs in Tehran. All subjects were asked to fill in a questionnaire. Moreover all subjects were observed in all shifts. During observation, two researchers observed each subject simultaneously to achieve higher accuracy of observations. Descriptive and analytic statistics were applied to analysis the data.
    Results
    The finding of the study showed that more than 53% of the subjects had passed a continuing education course, but less than 46% of them never passed a training course on ICU. According to this research, subjects, work experience in ICUs had significant relation on their knowledge with regard to prevention of ICU psychosis. However, it has not significant relation to their attitude and skill.
    Conclusion
    According to the results of the study, subjects have little chance to be familiar with the concepts and elements of ICU syndrome in their university program. The finding also indicated that many subjects in this study were not familiar with the important concepts such as sleep deprivation, sensory overload and sensory deprivation, etc. Ongoing progression in high-tech ICUs brings about continuing nursing education programs for all nurses. The results also showed that stress factor in ICU, such as high mortality, isolation, high workload etc. Gradually influences nurses,attitude in ICU. So, it is strongly recommended to consider rotation of nurses in order not to impose high stress to ICU nurses.
    Keywords: Knowledge, Attitiude, Skill, Nurse, Prevention, Intensive care unit, ICU syndrom
  • Afsane Keramat, Bagher Larijani, Hosein Adibi, Arash Hosseinnejad, Arvind Chopra, Boshan Patwardhan Page 36
    Introduction
    Osteoporosis is recognized as a major healthcare problem in elders. Data on prevalence and risk factors of osteoporosis in developing countries is sparse. In this study we aim to define the risk factors of osteoporosis in a selected group of postmenopausal women in Tehran.
    Methods
    This is a case-control, interview based study that was conducted in a popular public hospital (Shariati) in Tehran during period 2002-2003. The sample sizes included 272 post menopausal women (136 case and 136 controls in the same age group). The case group were identified as osteoporotic patients based on WHO definition in spine and/or total femoral region interest using DEXA method and Lunar DPX machine. A self made questionnaire was used for data collection. It included some information on demographic, obstetrical and menstrual factors, medical and drug history, nutritional status, physical activity and life style. Risk factors for osteoporosis were calculated by adjusted odds ratios using multiple logistic regressions.
    Results
    The significant (P<0.05) risk factors in present study population with their Odds Ratios (in parenthesis) were as follow: BMI<25 (4.2), duration of menopause > 5 years (2.4), Parity >3, lactation >3 years, steroid therapy (3.6), Bone and joint disorders (2.34) teeth problems (2.30), education < 12 schooling yrs (2.6) and red meat consumption ≥ 4 times/w (2.1).Regular consumption of milk ≥ 3/w (0.4), cheese ≥ 30g/d (0.5), chicken (0.4), fish (0.3) and honey (0.42) appeared to be significant protective factors. Calcium supplementation (0.3), regular walking (0.4) and sunshine exposure (0.4) also reduced the risk significantly.
    Conclusion
    Osteoporosis, in this study, appears to be associated with several risk factors. The association of environmental factors like diet, exercise and sunshine exposure with osteoporosis indicates need of more studies in this area and also the direction for elders, health strategies for osteoporosis prevention in Iran.
    Keywords: Osteoporosis, Low BMD, Risk factors
  • Mohammadreza Khatibi, Hosein Bagheri, Malehe Khakpash, Zahra Movahhed, Khalilabadi Page 42
    Introduction
    Accidents are second cause of disabilities and could lead to physical and psycological disorders and even death. The aims of this study were to evaluate the prevalence and causes of hospitalization in victims that admitted to emergency department of Imam Hossein hospital in Shahroud.
    Methods
    This study is a descriptive analytic and cross-sectional research that has been done on 3027 victims of different accidents referred to emergency department of Imam Hossein hospital in Shahroud. Necessary data were obtained through questionnaire and archived file during one year in hospital.The data was analyzed by using descriptive and analytic statistic methods.
    Results
    Upon to results, from all 3027 victims, 73.7% were male and 26.3% were female. Also, the majority of victims had 15-20 years old and the most of them were married. 42% of accidents were included traffic accidents and from 51.3% of accidents that their placed were determined, 83.4% of them were happened in street and in summer and in September and also in evenfall. In this study, significant correlation have seen between accident type and age, sex, accident place, season and month and accident time (P<0.05). Statistical tests didn,t revealed significant correlation between accident type and accident day (P>0.05).
    Conclusion
    Accidents are preventable and require improving knowledge of people about importance of safety principles during driving and also increasing the safety factor in roads and streets. Effective heath and therapeutic planning in medical and emergency centers is essential for decreasing the rate of mortality from accidents.
    Keywords: Accidents, Victims, Hospitalization, Emergency department
  • Ahmad Khosravi, Majid Noorian, Hosein Khosravi, Broojeni, Hamid Kalalian, Moghaddam, Hodein Ebrahimi Page 47
    Introduction
    Reduction of low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) in persons with coronary heart disease (CHD) is targeted. First step in treatment of lowering the LDL-C level is lifestyle modification including diet, weight reduction and exercise. At second step, the lipid lowering drug should be added. Although direct measurement of LDL-C from serum is most accurate, but it is not cost-effective, so laboratories usually use the Friedewald equation that suffers from several limitations such as hypertriglyceridemia and variability of lipoprotein composition. The authors compared and determined the correlation of LDL-C from enzymatic measurement with LDL-C from calculating.
    Methods
    A total of 475 fasting serum samples (199 males and 276 females with mean age of 56.3 years) with TG less than 400 mg/ dl in Imam Hossein hospital (Shahroud) were analyzed. According to serum TG levels, samples divided in four groups (<100, 100-199, 200-299, 300-400). Authors calculated the LDL-C and then compared with direct measurement. Data analyzed with SPSS and table curve packages.
    Results
    The comparison between direct and calculated methods showed that: 1) Concordance with the difference of 0±20 mg/dl is low. 2) Friedewald showed more accuracy compared with other calculated methods (51.2% versus 38.7% and 42.7%). 3) with the raising of TG, the accuracy declines and the overestimation increases. Correlation coefficient was 0.66.
    Conclusion
    An overestimation of approximately 0±20 mg/dl was found in over 50% of samples comparison with direct LDL-C. Therefore; direct measurement of LDL-C in patients with CHD is recommented.
    Keywords: Low density lipoprotein, Triglyceride, Friedewald, Modified Friedewa, ld, De, long, direct measurement